طلا و جواهر

آشنایی با شغل طلا سازی

شغل طلا سازی

در سال های گذشته با توجه به افزایش و رشد بی سابقه ی قیمت طلا، شغل هایی هم که با طلا مربوط هستند بسیار طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کرده اند. که یکی از این مشاغل ساخت طلا و جواهرات و طلا سازی است. در این مقاله اطلاعاتی را راجع به شغل طلا سازی خدمت شما ارائه خواهیم کرد تا با این شغل بیشتر آشنا شوید.

طلا سازی یکی از مشاغلی است که پیش نیازهایی دارد که حتما قبل از ورود به این بازار باید به ان توجه کنید. داشتن سلیقه و همچنین راحت بودن با کارهایی که نیاز به ظرافت دارند پیش نیازهای اولیه ورود به این شغل است. برای ورود به این بازار دو انتخاب برای متقاضیان وجود دارد؛ اول انکه در کارگاه های ساخت طلا به عنوان کارگر مشغول به کار شوند و دوم اینکه به عنوان کارفرما کارگاه طلاسازی و تعمیرات طلا افتتاح بکنند.

هزینه ی کلاس های طلاسازی معمولا کاملا بستگی به شخص آموزش دهنده دارد اما به صورت میانگین از ۱ میلیون تومان تا سه میلیون تومان است.

کارگران صنعت طلا سازی

در این باره یکی از صنعت گران این رشته می گوید:

از فعالین صنعت طلا سازی میگوید: بیشتر کارفرماها به دلیل نیاز این کار به ظرافت ترجیح می دهند که این فرصت شغلی را در اختیار بانوان مجرب قرار دهند.

اجرت سوار کردن نگین بر روی طلا هم در کارگاه های طلاسازی به طور متوسط ۵۰ تومان است و مقدار این مبلغ برای کار ماهانه تقریبا برابر با ۱ میلیون و ۵۰۰هزار تومان است.

کارگری که مهارتی همچون موم کاری داشته باشد هم همچنین مبلغی در ماه دریافت میکند و به ازای کارهایی همچون تراشکاری و بسابکاری هم همین مبلغ را دریافت خواهند کرد. ساعت کاری این واحد صنفی که به صورت میانگین برای زرآلتون معیار بوده است از ۹ صبح تا ۶ عصر بیان شده است.

به نقل از طلا دات آی آر: کلاس‌های ویژه یکی از مجموعه های آموزشی ۲۰ جلسه است و این کلاس‌ها مخصوص بازار کار بوده و هزینه آن دو میلیون تومان است و کلاس‌های معمولی این موسسه سه ماهه است و سه میلیون تومان هزینه دارد. اما در کلاس‌های معمولی مدرک معتبر فنی‌حرفه‌ای نیز به فرد داده می‌شود.

کسانی که دارای مدرک فنی و حرفه ای برای طلا سازی هستند می توانند به کار در منزل هم بپردازند و همچنین با استفاده از کارت و مدرک فنی و حرفه ای خود از خدمات بیمه ای مشمولان این طرح استفاده کنند.

همچنین بخوانید: آیا می‌دانید طلا Miyuki چیست؟

طلاسازی

کلاس طلاسازی و هزینه ی آن

برای یاد گرفتن طلاسازی باید دوره های متفاوتی گذرانده شود تا این موضوع کیفیت کاری شما را بالا ببرد. در جدول زیر انواع دوره های آموزشی لازم برای طلاسازی، طول دوره و همچنین هزینه ی هر دوره برای شما ذکر شده است:

دوره آموزشی طول دوره هزینه به میلیون تومان
ساخت طلا ۴ ماه ۲.۵
مخراجی یک ماه ۱.۵
طراحی ۴ ماه ۱
جواهر شناسی ۲۰ جلسه ۱.۵
سنگ شناسی ۱۵ جلسه ۱.۲
فروشندگی یک ماه ۰.۵

*هزینه های درج شده در جدول بالا مربوط به سال ۱۳۹۶ می باشد و از این رو برای اطلاع دقیق به مراکز فنی و حرفه ای و اتحادیه ی طلا و جواهر فروشان باید مراجعه کرد.

مبلغ حقوق دریافتی برای زنان شاغل در این صنعت از یک میلیون و پانصد هزار تومان شروع می شود و میتواند با توجه به خلاقیت و کیفیت کار تا ۳ میلیون تومان هم افزایش یابد.

همچنین بخوانید: ترفندهای تغییر سایز انگشتر

طلا فروشی

 

طلاساز های مستقل

بسیاری از کسانی هم که دوره های طلاسازی را می گذرانند قصد دارند که خودشان این صنعت را به صورت مستقل ادامه دهند. این موضوع سبب خواهد شد که شما هزینه هایی اضافه بر هزینه ی دوره های اموزشی برای خرید دستگاه های مورد نیاز داشته باشید.

آموزش خصوصی طلاسازی:

برای اموزش طلاسازی حتما مجبور نیستید که به مراکز فنی و حرفه ای مراجعه کنید. بسیاری از طلاسازی های موجود در تمامی شهرها اقدام  به استخدام کارآموز و آموزش خصوصی می کنند که این امر خود مستلزم داشتن تسلط لازم بر این موضوع است.

یاد گرفتن طلاسازی در کارگاه های طلاسازی هم شامل هزینه هایی خواهد شد که معمولا برای آموزش تمامی دوره ها در مدت زمان ۶ ماه این هزینه به طور متوسط برابر با ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.

آموزش حضوری و هر روزه در طلاسازی ها و کارگاه های تعمیر طلا به صورت کاملا تجربی است و مبتنی بر روش های آموزشی نیست اما ممکن است برای عده ای بسیار کارآمد باشد.

درآمد طلاسازی و تعمیرات طلا

در آمد طلاسازی کاملا بستگی به محصول نهایی طلاساز دارد و این بدین معناست که اگر تلاش و کار بسیار زیادی برای ساخت یک قطعه ی طلا لازم باشد طبیعتا اجرت ساخت آن هم بالاتر خواهد بود.

اگر شما به کارگاه های طلاسازی برای سفارش طلا دلخواه خود مراجعه کنید متوجه خواهید شد که بسیار فاکتورهای مهمی برای محاسبه ی اجرت محصول نهایی وجود دارد که نگین دار بودن، پیچیدگی ظاهری، استفاده از چند رنگ طلا از این دست هستند.

کارگاه های طلاسازی معمولا تعمیرات طلا هم انجام می دهند که هزینه ی این نوع کارها هم بستگی به مقدار طلای به کار گرفته شده برای تعمیر طلای شما و همچنین اجرت دست طلاساز دارد که در بیشترین حالت از ۱۰۰ هزار تومان برای اجرت تجاوز نمی کند.

مزایا و معایب شغل طلا سازی و طلا فروشی چیست؟

طلافروشی نیز درست مثل سایر شغل‌ها، سختی‌ها و آسانی‌های خاص خود را دارد. آشنایی با مشکلات و مزایای راه اندازی کسب و کار طلا فروشی قطعا به شما کمک می‌کند که کسب‌وکاری سودآور و پربازده را تجربه کنید.

مزایای راه اندازی طلافروشی و طلا سازی

مهم‌ترین مزایای راه‌اندازی طلافروشی عبارت است از:

طلا یکی از محبوب‌ترین زیورآلات در بین افراد، به‌ویژه بانوان است. همچنین، خیلی‌ها علاوه بر این‌که از طلا به‌عنوان یک شی زینتی استفاده می‌کنند، با خرید طلا- به‌ویژه سکه طلا- پول و دارایی خود را پس‌انداز می‌کنند.

برای راه اندازی طلافروشی به تحصیلات عالیه احتیاج نیست. همین که با اصول طلافروشی و تجارت در این حوزه آشنا باشید، کافی‌ست.

    اگر دوست دارید در صنعت طلا مشغول به‌کار شوید، شاخه‌های متنوعی مثل طلاسازی، طراحی طلا، فروش طلا و… پیش روی شما قرار دارد. با توجه به میزان سرمایه و علاقه‌تان، خودتان می‌توانید انتخاب کنید که در کدام حیطه فعالیت داشته باشید.

    طلافروشی به فعالیت فیزیکی چندانی نیاز ندارد و شغل خسته‌کننده‌ای نیست. همچنین، چون این کسب‌وکار به فروش قطعات زینتی ظریف و زیبا مربوط است، انرژی مثبت و نشاط خاصی را برای شما به‌همراه دارد.

    طلا فلز بسیار گران‌بهایی است و اگر سرمایه‌تان را صرف راه اندازی طلافروشی کنید، سود بسیار زیادی عایدتان خواهد شد. علاوه بر این، قیمت طلا همراه با نوسانات بازار ارز تغییر می‌کند و در نتیجه ضرر هنگفتی را متحمل نخواهید شد.

    طلا و جواهر نقدشوندگی بسیار بالایی دارند؛ در نتیجه هر لحظه که اراده کنید، می‌توانید سرمایه‌تان را به پول نقد تبدیل کنید.

معایب راه‌اندازی طلافروشی و داشتن شغل طلا سازی

تاسیس مغازه طلافروشی در کنار مزایای خود معایبی هم دارد و قبل از هر اقدامی باید با آن‌ها آشنایی پیدا کنید:

    اصلی‌ترین عیب تاسیس طلافروشی این است که در ابتدای امر به سرمایه بسیار زیادی احتیاج خواهید داشت. علاوه بر این‌که باید مقدار زیادی زیورآلات طلا خریداری کنید، تجهیزات لازم برای دکوراسیون و ایمنی مغازه هم هزینه زیادی می‌طلبد.

    برای این‌که شغل طلافروشی پرسود و پربازده‌ باشد، باید تجربه و دانش زیادی در این زمینه داشته باشید. در غیر این صورت موفقیت در تجارت طلا امکان‌پذیر نخواهد بود.

    نوسانات بازار طلا بسیار زیاد است و ممکن است قیمت طلا از صبح تا شب تفاوت بسیار زیادی داشته باشد. این مسئله هم سرمایه شما را در معرض ریسک بالایی قرار می‌دهد. علاوه بر این، با توجه به این‌که در مغازه خود اشیای زینتی و ارزشمندی را می‌فروشید، نگرانی از بابت دستبرد سارقان به مغازه‌تان وجود دارد.

2 دیدگاه در “آشنایی با شغل طلا سازی

  1. آلاله گفت:

    جالب بود

  2. حسام گفت:

    کار خیلی قشنگیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *